Rabarber Crumble Cake

Het is weer volop het seizoen van de rabarber. En hoewel het extreem nat is, blijkt er toch een mooie oogst te zijn van rabarber. We maakten dit jaar al rabarbertaart, crumble en panna cotta, maar dit keer kozen we voor een lekkere cake. Want geef nu toe: perfect bakweertje toch?


Het originele recept (met suiker) vonden we bij Good Food. Wij pasten uiteraard aan naar een suikervrije variant.

Ingrediënten
  • 250 gram zoutloze boter
  • 220 gram zùsto (of Ellphi)
  • 2 tl vanille-extract
  • 5 eieren
  • 300 gram bloem + 7 el bloem voor de crumble
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 300 gram rabarber (gewassen, geschild en in blokjes)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 155°C.

Beboter een ronde cakevorm (+/- 20 cm diameter).

Doe de boter samen met de zoetstof en vanille in de mengkom van je keukenrobot en klop tot een (zacht) geheel.

Voeg één voor één de eieren toe.
Voeg er de 300 gram bloem en 2 tl bakpoeder aan toe en meng goed.

Neem 85 gram van het deegmengsel apart.

Meng bij het overige deeg de rabarber en stort in de bakvorm.

Doe bij de 85 gram overgehouden deegmengsel de 7 el bloem en kaneel. Meng met een vork tot en kruimelig mengsel. Bedek er het deeg in de bakvorm mee.

Zet in de oven en bak gedurende 1u20-1u25.

Laat lichtjes afkoelen in de vorm, ontvorm en laat verder afkoelen.

Smakelijk!

Reacties