Een nieuw schooljaar, een nieuwe start!

Morgen is het weer zover, 1 september. Ook wij zitten thuis met een enthousiaste kleuter die vanmorgen al dacht dat ze naar juf Lize mocht vertrekken. Neen schat, nog één dagje vakantie...

Voor de ouders is het toch ook weer aanpassen: de structuur van de schooldagen, de naschoolse activiteiten, enz. Daarnaast moeten we ook weer op zoek naar allerlei materialen: is de boekentas nog in orde? Drinkfles? Brooddoos? En wat stoppen we daar nu weer in alle dagen? De afgelopen maanden kreeg je van ons al heel wat tips, maar met het vooruitzicht van het nieuwe schooljaar leek een samenvatting ons wel leuk!

De uitrusting

Na de Antwerp Press Days gaven we al aan dat er weer heel wat nieuwigheden te vinden waren bij o.a. Kleen Kanteen, Brita en EcoLunchbox.

Qua drinkflesje kiezen wij voor onze kleuter tussen een eenvoudige plastieken fles van Tupperware (de Pinguin) die makkelijk open en dicht te doen is, of een Kleen Kanteen fles waarin het drankje toch wat langer fris blijft. Voor oudere kinderen gaat onze keuze naar Kleen Kanteen of de meeneembare Brita waterfilters. De waterfilters van Brita bestaan nu ook in handig meeneemformaat, met een filter bovenaan. Ideaal als je door de dag ook je fles nog even moet bijvullen aan de kraan!


Voor de lunchbox kon je eerder al lezen dat we fan zijn van de EcoLunchbox. Er zijn voldoende varianten om te passen bij jouw wensen en ze zijn zeker voldoende groot voor kinderen.


De inhoud

Voor de drinkflessen kunnen we kort zijn: water. Niets mis mee, en bovendien nog gezond ook. (En de pessimist in mezelf denkt hierbij: als de fles uitloopt in de boekentas is water ook nog het makkelijkst om op te kuisen).

Voor de lunchdozen willen we toch wel wat meer variatie. Alle dagen een boterham met kaas is nu eenmaal niet zo spannend. Wij kiezen er ook telkens voor om een dessertje mee te geven bij de lunch (wat fruit of gesneden groenten, een paar toastjes of een yoghurtje).

Ook voor kinderen zijn restjes een prima alternatief voor een boterhammenlunch. Geef bijvoorbeeld eens de restjes van een couscous of quinoa met gegrilde groenten mee als koude lunch (bijvoorbeeld deze), of kies voor een koude pastasalade.

Neem zeker ook eens een kijkje op onze Pinterest lunchboxpagina. Je kan hier vast wat inspiratie vinden!


Reacties