Pizzabol met zuurdesem, voor een snelle homemade pizza!

Niets lekkerder dan af en toe een homemade pizza. Eerder deelden we op deze blog al ons basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus, maar soms hebben we ook gewoon geen tijd of zin om zelf aan de slag hiermee. Een (opgerolde) pizzabodem uit de supermarkt is echter allesbehalve ideaal: te droog, smaakt gewoon niet naar pizzadeeg, enz. We waren dan ook benieuwd toen we zagen dat Delhaize een nieuw pizzadeeg op de markt bracht. De pakjes belandden vlot in ons karretje en de test kon beginnen.


Het gaat dit keer niet om een vlak, uitgerold deeg, maar om een bol gerezen en gekoeld pizzadeeg. Om de luchtigheid te bewaren is het de bedoeling om met je handen een pizzabodem te vormen (geen deegrol gebruiken!). Je maakt je vorm en belegt de pizza naar keuze.

Het pizzadeeg werd bereid met zuurdesem, zonder toevoeging van bewaarmiddelen en additieven. Op het ingrediëntenlijstje staat bovendien géén toegevoegde suikers, wat al eerder uitzonderlijk is bij gekochte degen! Zeker een pluspunt dus.

Ingrediënten: tarwebloem, water, olijfolie, zuurdesem 3%, zout, alcohol, gedeactiveerde gist.
Prijs: 1,99€/400 gram

Wij gingen voor een klassieke pizza met onze eigen klassieke tomatensaus, kerstomaatjes, Parmezaanse kaas, mozzarella (di bufala) en basilicum. De margharita-verslaafde kleuter des huizes vond het prima zo. Voor de volwassenen werd de pizza na het bakken nog afgewerkt met parmaham.

Eenvoudig en lekker.

Maar hoe zat het nu met die bodem? Wel, het feit dat we hier een blogpost aan besteden laat je al wel weten dat deze prima was. Een lekkere bodem, wat dikker dan wanneer we zelf een pizzadeeg maken, maar krokant en luchtig. Een prima alternatief voor een zelfgemaakte pizza bij tijdsgebrek. Dit komt zeker in ons lijstje voor doordeweekse maaltijden na een drukke werkdag!



Reacties