The Foodmonkeys... delicious hotdogs!

Na de luxueuze hamburgers zijn ook de 'haute dogs' al enige tijd aan een opmars bezig. O.a. Jeroen Meus heeft met Würst hier volop op ingezet. Maar er zijn er uiteraard wel meer.

The Foodmonkeys is het funky catering concept van de Hasseltse kok Rob Biesmans. Hij startte een hele tijd geleden met een catering concept dat cocktails (Koks & Tales) en hotdogs (The Foodmonkeys) combineerde. Je kan de hotdogs ook al enkele jaren terugvinden op o.a. Pukkelpop. Intussen zijn beide onderdelen van zijn concept uitgegroeid naar volwaardige zaken in de Hasseltse Schrijnwerkersstraat. Onze vakantieperiode bleek een uitstekend moment om hiervan te proeven.


Op onze huwelijksverjaardag koos Geert voor een aperitief bij Koks & Tales. Het verslag hiervan kan je terugvinden op Double Strainger. Zelf was ik echter vooral enthousiasts voor de 'monkeydogs'. Wanneer je foto's ziet van haute dogs loopt het water je zo in de mond. Op naar Hasselt voor een lunch dus!

Rob kiest voor een vaste kaart waaruit dagelijks een aantal monkeydogs te kiezen zijn. Deze worden dan aangeduid met een vinkje. Waarom een beperktere kaart? Wel... lees de ingrediënten maar eens na. Met zo een variatie lijkt het mij anders onmogelijk om de versheid en kwaliteit van de producten te kunnen garanderen. En met worsten van Dierendonck, broodjes van bakkerij Cools en zelfbereide ketchup doen ze wel alles om de kwaliteit hoog te houden.


Ik koos voor een B-Artkore, een heerlijke haute dog met rundsworst, spek, gestoofde ui, chili-lookmayo, crispy uien en augurk, geserveerd op een sesambroodje. Overheerlijk! En bovendien werd mijn enige vrees al meteen ontkracht: vaak zie je nogal kleine haute dogs op de foto's her en der, hier bleek het wel degelijk te gaan om volwaardige en voldoende grote broodjes. Een voltreffer!


Dagelijks kan je ook kiezen  voor een special. De wederhelft koos dan ook voor een Philly Cheesesteak: een briochebroodje met steak, Provolone kaas, chili-lookmayo, barbecuesaus, soyasaus, lenteui, gestoofde ui, gegrilde paprika en jalapenos. Een pittig maar gesmaakt broodje.


Het verdict? Absoluut een voltreffer, en een adresje dat we zeker nog zullen bezoeken!




Meer info:
The Foodmonkeys
Schrijnwerkersstraat 21
3500 Hasselt

Openingsuren: ma tot do 12-18u, vrij 12-19u
Opgelet: je kan enkel betalen met bancontact, visa, amex of mastercard

Reacties