Kahlua Cheesecake

In de VS is het vandaag National Espresso Day. Ik ben een echte koffie fanaat, en op deze dag wil ik dat dan ook in de verf zetten. En wat past er nu beter bij een kopje espresso dan een heerlijk stuk kaastaart met Kahlua?


Kahlua is de merknaam van een alcoholische drank gemaakt door Pernod Ricard. Het is een koffielikeur met hinten van rum, vanille en karamel. Hierdoor past de likeur dan ook perfect in desserten. Let wel op: er zit uiteraard suiker in. We gebruiken dan ook relatief weinig Kahlua in het recept, maar je moet hier uiteraard wel rekening mee houden!

Wil je de cheesecake helemaal suikervrij? Wel eerlijk: je kan hem ook perfect maken zonder de Kahlua: alcohol- en suikervrij, maar niet minder lekker! En het past nog steeds prima bij een tasje koffie ;-)

Ingrediënten
  • 150 gram suikervrije speculaasjes
  • 50 gram zoutloze boter
  • 500 gram mascarpone
  • 180 gram Philadelphia
  • 200 ml room
  • 100 gram Ellphi zoetstof
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el Kahlua
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C.
Bekleed de bodem van een springvorm van 20cm met bakpapier.

Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter.
Meng boter en koekjes tot een geheel.

Stort het mengsel in de springvorm en druk aan. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat afkoelen.

Maak de cheesecakevulling. Klop de mascarpone los met de Philadelphia, vanille-extract, Kahlua en 50 gram Ellphi.

Klop de room stijf met de andere 50 gram Ellphi.
Spatel de room onder het kaasmengels.

Stort op de koekjesbodem, strijk bovenaan glad en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Werk voor het serveren af met cacaopoeder.

Reacties