5 leuke foodie-adresjes aan het Gardameer

De voorbije week kon je ons terugvinden aan het mooie Lago di Garda. Met 33 à 36 graden en een stevige zomerzon deden we weer heel wat vitamine D op. Maar we gingen uiteraard ook langs heel wat terrasjes en shops. Reisgidsen over deze streek kan je genoeg vinden, wij geven je onze top 5 voor een lekkere lunch, aperitief en ijsje!

Wij verbleven in Castelnuovo del Garda, in de buurt van Peschiera - aan de zuidkant van het meer in de provincie Verona. Onze tips zijn dan ook allemaal in deze regio te vinden.


Twee kleine opmerkingen om zeker rekening mee te houden:
  • In Italië rekent men 'coperta' of 'pane e coperta'. Je betaalt 1 tot 3 € per persoon voor het indekken van de tafel, bestek, enz. Je krijgt er dan ook vaak wel heel wat hapjes bij. 
  • Cocktails worden blijkbaar niet geroerd of geshaked. Wanneer je je glas krijgt, roer dan zeker eens want anders ben je puur Aperol aan het drinken ;-)

1. La Gelateria HomeMade

Wie Italië zegt, zegt 'gelato'. Overal zie je ijskramen en verkopers. Wel opletten geblazen, want in toeristische gebieden krijg je ook vaak industrieel ijs voorgeschoteld (soms zelfs aan prijzen tot 2,5€ per bol).

Deze gelateria heeft heerlijk ijs in onmogelijk veel smaken, en met prijzen van 1,4€ voor een ijsje is het zeker schappelijk!

Wandel door het oude, autovrije stadsgedeelte en geniet van een verfrissend Italiaans ijsje!

La Gelateria HomeMade
Via Rocca 4
37019 Peschiera del Garda


2. Ristorante Pizzeria Vecchia Marina

Net buiten de omwalling van Peschiera, rustig gelegen aan de oude jachthaven. Goedkoop en lekker aperitieven, met een heerlijke pizza voor de lunch.

De cocktails zijn er spotgoedkoop, lekker en bijna 2 keer zo groot als elders. De wederhelft was in de wolken ;-)

Vb. Aperol Spritz 4€ - Negroni 4,50 € - Pizza Margherita 5 € - Pizza Mare 8 €

Ristorante Pizzeria Vecchia Marina
Marina 4
37019 Peschiera del Garda
dinsdag gesloten



3. Caffè Bell' Arivo

Op een idyllische locatie, aan de oevers van het kanaal(tje) van Peschiera, middenin de oude stad... je vreest voor een tourist trap tot en met... Maar niets bleek minder waar. Eenvoudige kaart, lekkere lunchgerechten met kwalitatief hoogstaande ingrediënten.

Een typisch Italiaans Caffè, met ook Italiaanse porties. Een lasagne is dan bijvoorbeeld ook écht een voorgerecht (primi) en geen portie zoals thuis.

Proef zeker de 'crudo-buffala' met mozzarella die zo zacht was dat je zou denken dat je burrata aan het eten bent!

Vb. Aperol Spritz 4€ - Piadine Classica 4,50 € - Crudo-Buffala 9€

Caffè Bell' Arivo
Piazza Benacenze 1
37019 Peschiera del Garda



4. Hotel Restaurant Miralago

Een mooi stadje, met een mooie 'dijk' langs het meer. Qua eetgelegenheden net iets te toeristisch naar onze goesting, maar voor een aperitiefje kunnen we zeker deze locatie aanbevelen.

Je zit op een mooi terras, met een schitterend zicht op het Gardameer. Coperta is er wel 2,5 €, maar de lekkere bruschetta maakt veel goed ;-)

Hotel Miralago
Corso Cangrande 63
37017 Lasize



5. Markt in Castelnuovo del Garda

Markten genoeg aan het gardameer, elke dag kan je wel kiezen uit meerdere locaties. Wij belandden toevallig op de marktdag in Bardolino (zeer groot), bij een vorig bezoek gingen we naar de markt in Sirmione, enz...

Wij vonden echter vooral de kleinere markt in Castelnuovo del Garda fijn. Veel rustiger dan de markten in de grotere gemeenten rond het meer, heel veel locals op de markt, zeer schappelijke prijzen, en... ook een heel stuk foodmarkt. De ongespoten citroenen om zelf limoncello te maken werden dan ook vlotjes ingekocht ;-)



Reacties