Salade met fregola, halloumi en Zuiderse groenten

Ik ben dol op fregola. Fregola is een typisch Sardijnse pastasoort, gemaakt van griesmeel (semola). Je hebt de klassieke fregola Sarda, fregola tostata (geroosterde fregola) of fregola alla zafferano (met saffraan). Fregola kan je niet meteen in de dagelijkse supermarkten vinden, maar de Italiaanse speciaalzaak zal dit vast wel in huis hebben. Ik haal mijn pasta steeds bij Ranieri in Genk.


Fregola maak ik meestal met vongole en vis, maar soms mag het eens wat anders zijn. Zo kwam deze lauwwarme salade op tafel. Heerlijk zomers en ideaal voor een instant vakantiegevoel.

Ingrediënten
  • 1/2 pakje fregola sarda
  • 1 pakje halloumi
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1/3 komkommer, in schijfjes
  • een handvol zwarte olijven
  • 1 paprika
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Rooster de paprika. Haal het vel eraf en snij in reepjes.

Kook de fregola gaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en meng de fregola met de groenten.

Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.

Snij de halloumi in plakjes. Grill de plakjes kaas en serveer met de pastasalade.

Smakelijk!

Reacties