Suikervrije Citroensorbert

Ik zei eerder al dat we vanuit Italië een lading ongespoten Italiaanse citroenen meebrachten. De schillen staan intussen te weken in alcohol om limoncello te maken, met het sap van de citroenen ging ik aan de slag om deze lekkere sorbet te maken.

Een eenvoudig en fris recept, meer moet dat niet zijn. En met dit druilerige weer kan het alleen maar helpen om toch een beetje zomergevoel te behouden ;-)


Ik kies voor Ellphi in deze sorbet. Zoals steeds bij ijsbereidingen zonder suiker moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit zeer hard wordt in de vriezer. Van zodra je bereiding een nachtje in de ijskast gezeten heeft, is het beenhard. Haal je ijs zeker tijdig voor serveren uit de vriezer! Best is uiteraard om je sorbet te draaien en een uurtje of drie à vier in de vriezer te zetten. Dan kan je een perfecte, versgemaakte sorbet serveren.

Ingrediënten
  • Sap van 5 citroenen (grote Italiaanse, indien gewone citroenen: neem er 7)
  • 200 ml water
  • 125 gr Ellphi
Bereidingswijze

Verwarm het water in een kookpot. Voeg al roerend de Ellphi toe (zodat deze niet klontert). Breng aan de kook en kook tot de zoetstof is opgelost (ongeveer 4 minuten).

Laat afkoelen.

Meng de siroop met het citroensap.

Draai in een ijsmachine tot sorbet. Zet de sorbet nog een paar uur in de vriezer om verder op te stijven.

Klaar!

Reacties